top of page

Barseltid og sosiale medier

Barseltiden, den fantastiske, sårbare, utfordrende, skremmende, overveldende, spennende, motiverende og energitappende tiden.

I det øyeblikket man har født er det mange som vil kjenne på at sosiale medier stiller krav til deg. Sosiale medier fokuserer på at du skal få kroppen din «tilbake» uten noen form for skader, strekkmerker, delte magemuskel eller vondter. Uansett hvor du ser og scroller, er det bilde på bilde av polerte kvinner med perfekt treningstøy, nysminket ansikt, glansfult hår og en nyfødt baby. Det er selvsagt ikke noe galt i det! Det er bare at denne framstillingen av kvinnekroppen ofte bringer med seg et «krav/forventing» om hva som er akseptabelt, bra nok og fint å se på etter man har født. Så mens du sitter å scroller og sammenligner så vil jeg at du skal huske at din fantastiske kvinnekroppen har funksjoner. Den har viktige funksjoner i hverdagen og målet burde være at kroppen skal fungere optimalt for deg og dine gjøremål. Kroppen gjør så mye for deg og de rundt deg, hver dag. Denne kroppen skal blant annet fungere som mor, den skal produsere morsmelk om du ammer, den skal ha overskudd til å gi omsorg og kjærlighet til barnet, kjærlighet til deg selv og de rundt deg, samt mye mer.


I ukene og månedene etter barnet er født må kroppen gjennom en helingsprosess som kan ta opptil ett år eller lengre. Helingsprosessen etter fødsel kan deles opp i tre faser: - Første fase – hvor du opplever inflammasjon som hevelse, ømhet, rødhet, hetetokter og smerter (varer forholdsvis mellom 4 til 6 dager) - Andre fase – omfatter reparasjon og heling – sammentrekning av livmor og vev (varer forholdsvis mellom 10 til 17 dager) - Tredje fase – omfatter modning og oppbygning – bindevev, ledd og hormoner (varer forholdsvis mellom 6 måneder til år) Det er en ting jeg vil du skal ta med deg: din reise, din graviditet og din historie er ikke lik noen andres. Derfor vil heller ikke din reise som nybakt mamma, din opptrening for å styrke opp både kropp og psyke igjen være lik noen andre sin. Start alltid fra ditt eget utgangspunkt og nivå. Da når du også veldig mye lengre på din vei - Priscilla

bottom of page