top of page

Uteblitt menstruasjon - Hva kan være årsaken?Hos de fleste kvinner er menstruasjonen relativ regelmessig. Den kommer med 25 til 32 dagers mellomrom, selv om mellomrommene kan variere med noen dager fra gang til gang.

Årsaken kan være så mangt. Det kan blant annet skyldes at du ikke har hatt eggløsning til vanlig tid, at man er gravid, eller at man evt har kommet i overgangsalderen – alt ettersom.


Før man går til legen, kan det være lurt å utelukke et par ting selv først, som en evt graviditet eller andre grunner til at du kanskje ikke har hatt eggløsning.


Har du kanskje nettopp sluttet med p-piller? Da kan det ta en stund før menstruasjonen kommer igjen. Har du vært utsatt for stress i sammenheng med jobb, reising, flytting, eksamen osv? Eggløsning kan være noe følsomt og lett påvirkes av ulike faktorer. Har du nylig gått ned mye i vekt? – Mensen kan påvirkes ved en stor vektnedgang, så sørg for å få i deg den maten du trenger. Er du gammel nok til at det kan være overgangsalderen – så kan det skyldes det. Er du bekymret kan det være lurt å sjekke dette hos legen.


Føler du deg ellers frisk og rask trenger du ikke å bekymre deg før menstruasjonen har vært bort i et halvt år. Dersom det ikke er noen andre underliggende årsaker, kommer den igjen av seg selv. Dersom du er veldig bekymret kan et rask legebesøk gi deg svar.

bottom of page